(0316) - 240177

Bereikbaar op

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag


Zaterdag

Zondag

Gesloten

09:30 - 17:30

09:30 - 17:30

09:30 - 17:30

09:30 - 20:00


9:30 - 17:00

Gesloten

Plafondventilator

Plafondventilator

Plafondventilator nodig?

Wat is er dan fijner dan een plafondventilator welke voor een verkoelende luchtstroom kan zorgen in uw slaapkamer of woonkamer? Tijdens hete zomernachten heeft u vast weleens dat u niet kunt slapen door de hitte, met een plafondventilator is dit verleden tijd. Door het gebruik van een plafondventilator in combinatie met op tijdstippen wanneer de zon onder is en het buiten iets afkoelt de ramen tegen elkaar open zetten, zal door de gecreëerde luchtstroom  de warme lucht sneller verdwijnen uit de slaapkamers. Bij Bannink Verlichting en Advies kunnen wij u een goed advies geven hoe de kamer zo koel mogelijk kan worden gehouden.

 

Waar moet u op letten bij de aankoop van een plafondventilator:

 

  • De afmeting van de kamer, bij grote slaapkamers en woonkamers heeft de ventilator een diameter van minimaal 132 cm nodig om goed in balans te zijn, kleinere kamers kunnen af met een diameter van 122 cm of kleiner.
  • Binnen of buiten; wanneer een ventilator in bijvoorbeeld in een open serre word geplaatst moet erop gelet worden dat deze spatwater dicht (IP44)  is en niet erg beïnvloed word door de wind van buiten.
  • Hoogte van het plafond, onze plafondventilatoren worden standaard geleverd maar er kunnen verlengstukken bij besteld worden. Geadviseerde installatiehoogte is +/- 2,1 mtr vanaf de vloer.
  • Wanneer een ventilator op de plaats van een lamp gemonteerd word, dient er een ventilator geselecteerd te worden welke voorzien is van een lamp.
  • Regeling; elke ventilator kan optioneel worden voorzien van een afstandbediening, standaard zijn ze uitgerust met trekkoorden of een wandbediening.
  • Sommige modellen hebben bladen welke 2 kleuren hebben zodat deze ook omgedraaid kunnen worden.
Energie besparen met een plafondventilator:
  • In de winter wanneer  u de ventilator op de winterstand zet zullen de bladen de andere richting op draaien waardoor de verwarmde lucht geforceerd tegen het plafond word gedrukt en via de wanden weer naar beneden komt.  Hierdoor zult u +/- 10% besparen op de stookkosten.
  • In de zomer wanneer er een ventilator geselecteerd is welke voldoende capaciteit heeft voor de ruimte zal de gevoelstemperatuur +/- 8 graden dalen.Hierdoor bespaart u +/- 40% op eventuele airconditioningkosten.

 

Hieronder een aantal voorbeelden van plafondventilatoren, met een snelle levertijd, gehele aanbod is te bekijken in onze webshop.Klik hier om naar onze webshop te gaan.

 

Uiteraard zijn er nog veel meer vormen mogelijk met verschillende afwerkingen en specificaties.